петък, 18 февруари 2011 г.

Facebook ИЛИ Непрестанното очакване на неочакваното!!!

Нямам нищо против това да използваш компютъра за смислени цели, но в крайна сметка, не е ли досадно това непрестанно рефрешване на фейсбука. Не казвам че фейсбук не е помагал на хората, помагал е със сигурност, но аз съм на мнение и че вреди, и става мания!!! Маниаците на фейсбук са сигурно доста, няма спор в това/ а и сигурно за вас, аз съм един от тях, защото Мониторът така ви го говори!! :)/, но проблемът може да се окаже още по-сериозен отколкото очакваме. ТЕ знаят всичко за теб, или поне знаят това което ще им предложиш да знаят, ТЕ знаят кои са приятелите, познатите ти, любимите хора. ТЕ събират информация!!! Общо взето един вид като ГОЛЯМОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА Online People ALL in THE WORLD!!!
До какво може да доведе това ....
Децата ни само за фейсбук ли ще си говорят, това ли ще бъде социалният модел на комуникацията за във Бъдеще!? Да ето, сега ще кажете, ами недей да си правиш като искаш и готово!!! Така е много лесно да се противопоставиш срещу ТЯХ. Но какво прави детето, във училище, когато всички негови "отракани" съученици си говорят за FB, а то не може да намери обща тема за разговор с тях, и стои изолирано и само слуша. Може да стане обект на подигравки и психически тормоз, от страна на съучениците си, защото за жалост децата които стоят пред компютрите, понеже родителите им не искат да се занимават с тях, стават все повече и повече!!!Това става като политика на повечето родители, коментари от типа "- Отивай в стаята си да си играеш, не искам да те виждам тук ...", и какво да прави детето, отива!!! Практика на повечето домакинства в днешно време за жалост!!! Никой не се замисля за това/е не може чак никой да не се замисля/! Проблемът е доста сериозен, става въпрос за нашите деца, става въпрос за нас самите!!! Не ви ли дразни факта, че някой колекционира информация, може да е с някакъв смисъл цялото начинание. Въобще цялата схема с фейсбук е МНОГО ЯКА, всичко във фейсбук е МНОГО ЯКО. Направо немам думи.........................:):):)
А един ден нашите деца ще ни управляват, ако все още в БГ има българи тогава, а след като ни управляват нашите деца, понеже болшинството имат FB, значи FB ще ни управлява :).
Или поне създадения от него модел /бил той социален или какъвто и да е там/. FB е BBOI /Big Brother Over Internet/ за мен. Така че пазете се!!!

1 коментар: