петък, 4 март 2011 г.

Изпростяват ли Българите?

Определено да. Всеки ден минавам покрай т.н. Елитно Руско Училище, и какво виждат очите ми, деца които стоят по ъглите на блокчетата около нас и пушат цигари /от 13-15 годишни до по-големи/, крият се и тайничко са си пуснали някой страшен хит на МОДЕРНИТЕ си GSM-и, и то не какъв да е а ЧАЛГА ХИТ. А текстовете на ЧАЛГА ПЕСНИТЕ, лошо да ти стане, нищо ново не се научава, само за секс се намеква, или за далавера, или за изневяра и т.н. много поучително нали? За съжаление това е истината, чалга заведенията са пълни, винаги!! Децата на повечето такива родители, СА ОСТАВЕНИ по цял ден пред телевизора и канал Планета, след което вече те знаят наизуст текстовете на повечето хитове. Отново нямам думи!! При положение че това ЧАЛГА ОСВЕЩАВАНЕ се води навсякъде, дори и вече по националните телевизии, тъй като нямат избор защото е харесвано и гледано от стотици хиляди фенове, няма начин да не води към изпростяване на народа ни като цяло. Изпростяване в смисъл, падане на културното ниво като цяло, влошаване на манталитета на българите, че бяхме завистливи българите и още сме, това е истина, а сега ще се засили и този ни нагон към завистта към по-голям размер. Общо взето не е на добре бъдещето ни в България! На Децата ни все повече им спада интереса към книгата, към учението благодарение на "ученолюбиви" техни съученици, "душевно богати" от към идеи им се завладява интереса към други неща.
Лошото е че на простаците не им пука, това. Ако един родител е простак, и постоянно си говорят с майката на "цветущ" български, и детето е свидетел по цял ден и вечер на такива цветущи разговори, то съответно няма как и то да не стане подобие на Първообразите от които е създадено!! И оттам към цялата културна верига да вкарва новаторските си идеи, сред децата си съученици! Много са такива деца, във такива семейства, не мислите ли? И какво от това, като нищо не можем да променим, трябва да се примирим, със социалната среда на децата.
Да ама тази социална среда, не е само сред децата такава. Вие със простак спорили ли сте? А то въобще може ли да се спори с такива хора, аз мисля че не.
За съжаление да не казвам голяма дума но обществото със тази ЧАЛГАРИЗАЦИЯ навсякъде, става все по насочено към нея, и постоянно, сред всякакви възрасти /освен пенсионерите, които харесват или стари градски, или народна музика/ се стига до конфликти от типа: Чалга простаци са се здрапали за нещо си - или хиляди подобни просташки изпълнения!!!
Ще има ли промяна? Не. Никога. Накрая в държавата ще останат само такива хора, такива ще ни управляват, и как да вярваш после, след като самите текстове на песните които слушат ги подстрекават към, далавери изневери, и хиляди други "умни" неща.
Нямам думи, просто нямам думи......
Общо взето не само тези които слушат чалга са такива, има и хора които не слушат но пак са простаци. Но в крайна сметка, трагедията е по-голяма отколкото си мислим..... и тайничко се надяваме на някаква промяна, но няма как да стане, няма!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар